Skissa ner dina idéer med klass

Att samla sina idéer på ett bra sätt är något alla kreativa person behöver eller i alla fall borde göra. Här kommer några tips på redskap som är perfekt för detta, utan att störa den kreativa processen.

Digitalt

Precis som att allt fler konstnärer har börjat skissa och måla digitalt med hjälp av till exempel Wacoms ritplattor så har även anteckningsböckerna fått digitala alternativ. Den största och enligt många bästa tjänsten för att spara ner anteckningar heter Evernote. Evernote finns både i webbversion samt som app till både mobiler, plattor och datorer. Appen tillåter även att du tar en bild på en fysisk anteckning du vill spara. Bilden sparas då till tjänsten som dessutom förstår den skrivna texten och gör bilden sökbar.  Detta gör att Evernote blir ett mycket bra komplement till eventuell fysisk anteckningsbok.

Paper by Fiftythree är en app som har ett enda mål, att låta dig göra enkla skisser utan att vara i vägen. Detta är något som Paper dessutom lyckas med tack vare dess avskalade interface. Appen låter dig sortera dina skisser i vackra små virtuella anteckningsböcker som du själv får välja omslag på. Detta är det närmaste du kan komma en Moleskine i virtuell version.

MobilskyddFysiska anteckningsböcker

I världen av fysiska anteckningsböcker finns det bara en kung, och det är Moleskine. Denna anteckningsboken som många tror har en lång historia är egentligen inte ens 20 år gammal då varumärket och anteckningsboken kom till liv först 1997.

Typen av anteckningsbok har dock funnits mycket längre och det sägs att bland annat att Picasso och Hemingway använde liknande skapelser för sina anteckningar och skisser. Då gjorda av lokala franska bokbinderier.

Det skall dock sägas att även i kungariken finns det Grevar och andra Adligheter. För dig betyder det att du bör testa dig fram och se vilka anteckningsböcker som passar just dig bäst. När du hittat den anteckningsbok som passar dig bäst är det bara att börja skriva ner dina tankar och idéer, vem vet kanske till slut så har du material till en bok.

Vad ska man välja?

Det går alldeles utmärkt att använda sig både av fysiska och digitala anteckningsböcker. Det är helt och hållet upp till dig vad du väljer. Det kan vara svårt i en början att gå över från en fysisk anteckningsbok till den digitala. Använd bägge och se vad som passar dig bäst. Det kan mycket väl vara så att den fysiska slår den digitala då det kommer till ditt användningsområde. Inget behöver utesluta det andra.