Skapa din egen bok

Det finns oändligt många sätt att pyssla på! För den som inte gillar eller har möjlighet till att klippa och klistra går det även bra att pyssla digitalt. Det finns många program till datorn som kan vara till hjälp när man till exempel vill sätta samman bilder och text, göra snygga bakgrunder och ramar till fotografier etcetera.Pyssel framför datorn

Bilder

 Bildbehandlingsprogrammen gör det enkelt att snygga till dina bilder och lägga till effekter, ramar och bakgrundsfärger samt göra grafiska former och figurer och lägga in text av olika typsnitt. Det finns även speciella scrapbookprogram man kan använda.

Scrapbooking

Det som är bra med att pyssla digitalt är att du inte behöver tillgång till massor av material. Inbitna scrapbookentusiaster investerar inte sällan mycket pengar på fina papper, pennor och märken. Digital illustrering är däremot helt gratis! Dessutom så kan du ta med dig dina projekt enkelt via ett USB-minne istället för att släpa med dig massor av material när du vill pyssla någon annan stans än i hemmet.

Trycka en bok

Om du sedan skulle vilja ha dina verk i fysisk form kan du låta dem tryckas till en bok. Eller kanske flera böcker? Ett företag som tycker böcker i både lite och stor upplaga är bokutgivarföretaget Vulkan. Vulkan är specialiserade på egenutgivning av böcker och kan trycka böcker av många olika typer. Du kan till exempel göra en bok om din semesterresa med dina finaste fotografier varvat med bilder, kartor och bakgrunder från internet. Det kan även vara en fin present till en familjemedlem eller vän att ge dem en bok som med bilder och texter visar hur mycket de betyder för dig.Att pyssla digitalt har flera fördelar; det är billigare, tar mindre utrymme och det finns oändliga möjligheter för utformningen. Och det bästa är att du kan göra precis så många kopior som du vill av det du skapar.