Pysselmani

Den här sidan tar inte bara upp scrapbooking utan vi vill prata om allt man kan syssla med om man har en ledigt stund. Vi tar upp några roliga saker man kan göra i vintermörkret eller när sommarregnet faller allt från pyssel till spel av olika slag. Här nedan hittar du lite tips på pyssel du kan hålla på med. Kolla också upp senaste inlägg där du hittar fler tips på roliga saker att hålla på med exempelvis en regnig dag.

Decoupage

Ett försvenskat ord från franskan: découper, som betyder att “klippa ut”. Detta är en pappersservetteknik där man tar olika föremål och fäster på urklippta, fina servettbilder för att dekorera dem.Man kan göra decoupage på det mesta. Det enda man behöver göra är att använda passande lack till underlaget. Man brukar använda servetter eftersom ju tunnare pappret är, desto finare resultat får man. Det går dock att använda presentpapper, rispapper eller varför inte plocka fram bokmärkssamlingen som bara legat och skräpat på vinden?Klipp ut motivet du vill använda och lacka fast på underlaget. Man kan även lacka över motivet några varv för att få ned skarvar och skydda det tunna pappret så det inte rivs sönder.

Origami

Japansk pappersvikning går att göra hur avancerad som helst. Det finns fantastiska konstruktioner att ta del av på nätet, men man kanske ska börja med någonting lite lättare om man inte gjort sådant förut.Beroende på papper kommer du att få olika resultat. Ett lite tunnare papper är att föredra eftersom vissa vikningar kan kräva att pappret ligger lager och lager och då är det svårt att få vikningarna att ligga kvar om pappret är för tjockt. Det går att vika blommor och andra tredimensionella objekt som du sedan kan dekorera huset med. Titta på klippen nedan för exempel: