Pyssel med foton

Våra foton är ögonblick i våra liv förevigade elektroniskt eller på papper. Har man dem på papper finns det dock många möjligheter att göra något extra med dem.

Först och främst gäller det ju att faktiskt ha bilderna framför sig. En bra kamera har mycket större möjligheter att ta bättre bilder och därför något att överväga. Mobilkameror blir bättre och bättre, men de kan fortfarande inte mätas med en riktig kamera. Men man behöver fortfarande inget monster för att få snygga bilder. Ta en titt i butiken Cyberphoto för många prisvärda exemplar. Ta sedan och skaffa en skrivare som kan skriva ut bilderna på ett bra fotopapper.

Så vad kan man då göra med bilderna när man har dem i hand? Ett av de mest populära pyssel är nog scrapbooking. Detta är som att blanda ett fotoalbum med ett konstprojekt för att skapa något personligt. Scrapbooking är perfekt för den som gillar att vara kreativ och spendera tid med detaljerna.

Fotot ligger självklart i centrum men det kan sedan omges av allt möjligt annat för att skapa ett vackert och mångfacetterat collage. Ett semesterfoto kan inkludera små saker från resan som blomma eller ett snäckskal man hittade på stranden. Men även något som en dikt som sammanfattade ens känslor vid den stunden. Det är bara ens egen kreativitet som sätter gränserna.

Det är också väldigt populärt att ta sina foton och göra dem till julkort, inbjudningar eller kalendrar som man sedan ger bort. Även här får man stor frihet i hur man sätter samman sina skapelser.

Börja med att skaffa ett lämpligt startkit som inkluderar ett album och lite mönstrade ark. En butik som Kristinas Scrabbooking har mycket bra att erbjuda. Leta sedan upp lite tips och trick på nätet, eller bara bilder på collage som andra har gjort för att få lite idéer om hur man kan gå till väga.