Perfekt barnkalas

Ett barnkalas är ett underbart sätt att skapa minnen till sitt barn. Baka egna saker, pyssla med dekorationer eller köp glass. En del älskar att fixa ganska mycket kring barens födelsedagar, andra gillar att låta barnen måla och skriva inbjudningskort, medan andra gillar att göra det lite enklare för sig. Barnkalas skiljer sig åt en del beroende på barnens ålder, men här nedan hittar du några mer allmänna tips inför barnkalaset.

Planering av kalaset

Inbjudningskort kan man köpa eller också så kan man tillbringa tid tillsammans och måla, klippa och klistra. Se till att vara tydlig i inbjudan, detta underlättar för de inbjudna barnens föräldrar. Är kalaset inomhus eller utomhus? Behövs speciella kläder och har kalaset ett tema? Bjuds det på mat? Glöm inte att sätta ut både start och sluttid för kalaset, och kontaktuppgifter.

Två till tre timmar är en ganska lagom tid för ett barnkalas. Barn blir trötta och även om det kan vara lockande med ett längre kalas så är det inte säkert att det blir roligare. Hur många som ditt barn bjuder beror på var kalaset är och det utrymme som finns. Om du inte har mycket plats inne så går det kanske att på kalaset i en lekpark eller i trädgården.

Kalas med tema och massor ballonger

Låt födelsedagsbarnet välja ett tema. Det behöver inte kosta så mycket extra att skapa ett tema. Mat, lekar och kostymer som passar för det valda temat.

Duka ett festbord med lite mat och en festbål gjort på saft eller juice, fruktsoda och frukt. Ballonger på dörren och över bordet skapar en skön feststämning. En fin och god tårta eller en glasstårta med ljus fullbordar kalaset.

Det är också kul att gå hem från ett barnkalas med en ballong i handen tillsammans med en lite godispåse. Godispåsar kan man enkelt göra själv genom att fylla hemgjorda strutar med popcorn med någon härlig smak.