Papperskonst – från flygplan till pyssel

Många människor finner sina talanger på de mest oanade sätt. Att skapa konst genom att vika papper är ett exempel. Vissa tycker om att vika origami och andra tycker om att vika pappersflygplan. Att vika pappersflygplan har faktiskt blivit så populärt på senare att det nu arrangeras VM i att flyga pappersflygplan.VM i pappersplanflygningAtt vika flygplan är något som de flesta människor gjort någon gång under sin livstid. Det är en hobby som blivit så stor runt om i världen att det nu arrangeras ett VM i pappersplanflygning. Det finns också ett värdrekord registrerat i pappersplanflygning. Den längsta sträckan ett pappersflygplan har glidit är 63,10 meter och resan varade i hela 27,6 sekunder.Tips på att förverkliga dina papperstalangerDet är bara fantasin som sätter gränserna för vad du kan göra med ett pappersark.Här följer en lista med användbara tips på vad du kan pyssla med om du har tråkigt. Läs igenom inspirationen och sätt igång med att förverkliga dina talanger!

  • Vik en pappershare

Till påsk kan det vara roligt att smycka huset. Inget påskbord är komplett utan en ståtlig påskhare mitt på bordet. Med en enkel sökning i sökmotorerna är det lätt att hitta mallar och anvisningar.

  • Klipp ett hus

Rita upp ett hus på ett papper och klipp ut det. När du sedan har tejpat ihop väggarna så varför inte tända ett värmeljus i det. Men var försiktig så det inte börjar brinna.

  • Vika papperspyssel

Ibland kanske man inte känner för att göra något avancerat. Ta det som finns hemma och lägg upp det på bordet. Ta ett steg tillbaka och låt fantasin flöda. Klippa och klistra tills du känner att du är något på spåren.