Dekorera bakverk – en rolig hobby

Svenskarna älskar att baka. Det handlar om klassiska bakverk som tårtor, kladdkakor och muffins. Att baka en riktigt god kaka som man sedan bjuder på är alltid lika uppskattat.Det är kul att baka en egen tårta men nu tänkte vi gå in på tårtdekorationer. Det har blivit alltmer populärt att sätta en egen touch på bakverket genom att dekorera det själv. 

Hitta inspiration

Om du tycker det är kul att dekorera bakverk men inte riktigt vet vad du ska göra finns det en uppsjö av inspiration på internet. Där hittar du mängder av sidor som riktar in sig på just bakverk. På Pinterest kan du till exempel hitta guider på hur man tillverkar ätbara blommor, chokladfjärilar och skapar vackra dekorationer med hjälp av en sprits. Det finns även många bloggare som lägger upp sina kreationer online för dig att ta del av.

Vad behöver du?

Du kan klara dig rätt långt med en slickepott för att släta ut grädde, karamellfärg samt strategiskt placerade bär. Vill du göra mer avancerade dekorationer bör du dock utrusta dig med något av de många dekorationsset som finns på marknaden. Dessa innehåller bland annat spritspåsar med olika munstycken, floristtråd och tejp för att skapa sockerblommor samt specialtillverkade penslar och skedar som gör det lättare att forma dekorationer av marsipan eller sockerpasta.Ett bra sätt att börja på är i mindre skala med cupcakes – denna trendiga bakelse är känd för att komma i alla möjliga och omöjliga färger och utformningar. När du vässat dina kunskaper på dessa kan du gå vidare till riktigt avancerade tårtor. Glöm inte bort att fotografera bakverket innan du serverar det. Det ger dig möjlighet att följa din egen utveckling. Dessutom bevarar du dina vackraste tårtor för alltid!