Bygg din egen eldstad

Den här sommaren har även vi i Sverige fått njuta av lyxen av varma sommarkvällar. Kvällar du inte vill gå in. När du vill laga mat utomhus, njuta länge i sommarnatten och sov utomhus med stjärnorna som tak.

Umgås ute

De senaste åren har vi varit tvungna att hitta nya sätt att umgås. För att kunna hålla avstånd till varandra, men ändå umgås har fler fester, kalas och bröllop fått flytta ut i naturen. Utekök har byggts i var och varannan trädgård, och grillarna har använts som aldrig förr.

Bygga själv eller köpa?

Framåt småtimmarna blir det trots allt lite kyligare, och vad kan väl då slå en varm brasa? Om du vill bygga din egen eldstad är alternativen många! Du kan göra en enkel variant med marksten och sand, gå all-in och mura upp ett utekök med kombinerad grill och öppen eld. Oavsett så kommer mysfaktorn att skjuta i höjden! Om du inte vill bygga din eldstad själv kan du hitta färdiga alternativ hos CDON.

Det finns inget regelverk kring att bygga en eldstad utomhus. Här får du istället använda ditt sunda förnuft. Det är viktigt både när du väljer material, och inte minst när det gäller dina grannar. Alla är inte förtjusta i att få in rök i sovrummet. Och glöm inte eventuella eldningsförbud.