Allt går att måla

Lite färg kan göra väldigt stor skillnad på många olika håll. Ett område där färg ofta används utanför målandet av bilder och tavlor är så klart för inredning. Så mycket kan piffas upp med lite färg och med lite mer färg kan man göra stora förändringar.mala_145541452

Måla på tapet

Att måla väggarna i ett rum är så klart ett perfekt sätt att börja förändra ett rum. Har man planerat att byta ut många av möblerna och märker att det förändrar rummet så pass mycket att färgen på väggarna inte längre matchar är ett färgbyte helt klart något man kan fundera på. Att måla direkt på tapeten fungerar ofta bra men det är värt att göra vattentestet först och se om tapeten sitter ordentligt. Sväller den upp betyder det att den inte sitter ordentligt och man nog först borde ta bort den innan man målar.

Måla på kakel och klinker

Stilen vad gäller kakel och klinker har verkligen förändras med åren och många som köper eller hyr hus eller lägenhet som inte renoverats på länge kan ha en väldigt annorlunda stil på kaklet som inte passar alla. Även fast skillnaden mellan kakel och klinker är påtaglig är det inget som hindrar en från att måla den ena eller den andra. Det viktiga är att man tvättar ytan noga först för att avlägsna all smuts och fett som kan hindra färgen från att fästa ordentligt.

Måla möbler

Även en del möbler kan vara målet för nya lager färg. Det mest självklara är att satsa på trämöbler men har man bara rätt sorts färg kan man faktiskt även måla tyg, vilket ju är en trevlig genväg om man inte vill klä om en möbel. På trämöbler är det bra att först slipa bort ojämnheter och fylla i eventuella djupa skåror och hack med vanligt spackel. Om möbeln aldrig tidigare målats är det en bra idé att grunda men en häftgrund först så att färgen får den bästa möjliga chansen att fästa.